Akció!

Piment d’ Espelette Paprika mag AOC – 10 db (baszk)

4 590 Ft 3 790 Ft

A csomag 10 darab Piment d’ Espelette Paprika magot tartalmaz.

Ezt a chilit előszeretettel használják Franciaországban. Mára viszont az egész világot meghódította ez a fantasztikus ízt garantáló Espelette paprika, mely… (Részletek lent!)

Elfogyott

Leírás

Piment d’ Espelette Chili Paprika mag A.O.C.

Az Espelette baszk chili paprika magja a Piment D ‘Espelette AOC csak a legértékesebb termőterületekről származik. Ez a paprika fajta eredetileg Dél-Amerikából származik, amit 1650-ben egy Baszk importált, miközben Columbust kísérte. Az A.O.C. rendszer Franciaországban használatos minőségi rendszer. Tulajdonképpeni legmagasabb besorolás az A.O.C., vagyis: Apellation D’origine Contrőlée. Csak az A.O.C. logóval ellátott Espelette termékek tartalmazzák az eredeti Piment d ‘Espelette paprikát. AOC területnek a legjobb pimento termesztési körzeteket tartjuk. Az eredeti Espelette paprikát csak tíz területen termesztik: Ainhoa, Cambo-les-Bains, Espelette, Halsou, Jatxou, itxassou, Larressore, Pée Saint-sur-Nivelle és Souraïde Ustaritz.

Sok éves tanulmányok és tesztek után 2000-ben elismerték az AOC minősítést a Piment d ‘Espelette paprikánál. A fajta megítélése 2002-ben még inkább javult mivel megkapta az oltalom alatt álló eredetmegjelölés (OEM) címet is. Ez azt jelenti, hogy a vetőmagok oltalom alatt állnak, és csak a fent említett területeken termesztett paprikák nevezhetők eredetinek.

Ez a Baszk chili paprika aromásabb és édesebb, mint, hogy erős lenne. A megérett Espelette paprikákat összekötik és a konyhákban szokták kilógatni, hogy megszáradjanak. Szárítás után őrlik olyan porrá, amelyet a világ minden táján nagyra becsülnek. A Baszk konyhában ezt a paprikát használják fűszer helyettesítőként, mely kellemes ízt és illatot biztosít minden étkezéskor.

Az Espelette chilit a baszk konyhában előszeretettel használják, hogy plusz ízt adjanak a legegyszerűbb ételeknek is, mint például az omlettnek, a sült tojásnak, a grillezett szardíniának vagy egy salátának. Grillezett kecske- vagy juhsajtot meghintve a baszk chilivel, páratlan ízélményt nyújt az aromák keverékéből. A baszk paprikát a gyümölcsös paradicsomos aroma és a száraz szénára hasonlító illat jellemzi, ám különlegessé inkább az aromás tulajdonságai, nem pedig az intenzitása teszi. A nyár függvényében az Espelette chili paprika körülbelül 50 cm magasra nő, de előfordulhat a 1,5 méter is.  Növényenként 15-30 darab paprikát termeszt.

Hőérzete: 3/10, Enyhe

Egy csomag 10 darab Piment d’ Espelette paprika magot tartalmaz.

További chili magokat itt találsz.

További információk

Tömeg 0.02 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Piment d’ Espelette Paprika mag AOC – 10 db (baszk)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…