Posted on

Török tojás Aleppo paprikával

Török tojás Aleppo paprikával

A török tojás tulajdonképpen a buggyantott tojás egy változata, mely joghurttal készül.

Hozzávalók:

 • 200 gramm görög joghurt
 • 1 gerezd fokhagyma, zúzva
 • 2 evőkanál vaj
 • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
 • 1 teáskanál Aleppo chili paprika pehely
 • 2 nagy tojás
 • Ízlés szerint só

Elkészítés:

Melegítse fel a görög joghurtot és keverje össze a zúzott fokhagymával, kevés Aleppo paprikával és a sóval. Ezután készítse el a tojásokat, buggyantott módon. Ehhez forraljon fel fizet. Amint forr, üsse bele a tojást és főzze 3 percig. Ha kész csöpögtesse le és helyezze a kész joghurtos szószba. A tetejét szórja meg paprika pehellyel.

Jó étvágyat!

Posted on Hozzászólás most!

Chili tények

A chili paprika ereje – Erősség

A chili erősségét a Capsinoidok (elsősorban a kapszaicin) nevű vegyi anyagokból származik, amelynek különböző típusai vannak, ezért a különböző chilikből származó erősséget a száj különböző részeiben érezzük. Ellentétben a közhiedelemmel, a kapszaicint nem tartalmazzák a magok. A kapszaicint tartalmazó sejtek nagy belső nyomással rendelkeznek, úgyhogy amikor a chilipaprikát felszeleteljük, felszakadnak ezek a részek, permetezve a paprika belsejét.

Scoville Heat Units – SHU – azaz a chili ereje számokban

Chili SHU táblázat

A Scoville skála

A chili erősségét rendszerint a Scoville Heat Units (SHU)-ban mérik, amelyet Wilbur Scoville hozott létre. Az alapelv az volt, hogy egy egész chilit összekeverünk egy pohár cukorosvízbe, majd hígítjuk, amíg az már nem érzékelhető. Ez egy kicsit megdöbbentően hosszú folyamat, így manapság a “Scoville Tests” folyadékkromatográfiával történik, és ezt visszafordítva fejezik ki Scoville Heat Units-ba.

Hogyan lehet csillapítani az egő/csípő érzést?

A legjobb megoldás a türelem vagy a különböző tejtermékek, például a tej vagy a joghurt. Mielött lenyelné, próbálja meg a szájában tartani a joghurtot, ameddig csak lehetséges. Úgy tűnik, hogy a cukor is egy kicsit csökkenti az égő érzést. Az ivóvíz vagy a sör nem segítség.

Chilik használata

Azextrém chiliken kívül még számos chili paprika fajta is megtalálható kínálatunkban. Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy ugyanaz a chili paprika teljesen más ízű ha frissen vagy szárítva fogyasztjuk el. Például frissen az Aji Limonchili citromos ízű, de szárítva már banán ízű az Aji Limon! A chilik méretének, színének, testességének, ízének függvényében számos felhasználási lehetőséget kínálnak. A vékonyabb héjúakat könnyebb szárítani; a vastagabb, húsos chilipapák jól tölthetőek és kíválóak sütéshez; a kis chilik jól használhatók egészben; a hosszú chilik pedig könnyen vághatók.

Tekintse meg a friss chili kínálatunkat (szezonális) és recepteket, hogy több információt kapjon az egyes chilipaprikák felhasználásáról.

Szárított chili

Azok a ízek, amelyeket a szárítás során a chilikben kialakul, mindig meglepő! Egy friss chili megkóstolásakor nehéz megjósolni a szárítási folyamat során kialakuló csodálatos ízeket!

A szárított chiliket forró vízben 20 percig állni hagyhatjuk. Ezután összekeverhetjük egy edénybe. Néhány fajta (például Ancho és Mulato chili) elég vastag héjúak, ezért szükség lehet még szitán is átpréselni.

Javasoljuk, hogy a szárított chiliket egészben tároljuk, vagy őröljük porrá. Ideális esetben egy üvegben vagy hűvös szekrényben tárolhatók.

Posted on Hozzászólás most!

4 tökéletes módszer a Chili eltárolásához

Chili szárítása

A chili paprikát a világ számos konyhájában használják ízesítésre vagy fűszerezéshez. Frissen vagy szárítva is tökéletesen használható. A chili paprika sokféle felhasználása arra indíthat minket, hogy otthon termeszük meg a saját chilinket. Az otthoni termesztés során előfordulhat, hogy egy időben nagyon sok mennyiségű chilink lesz. Ezért fontos megtanulni a chili tárolásának legjobb módjait. A tartosítással egész évben élvezheti a saját chilijét.

HOGYAN LEHET JÓL TÁROLNI A CHILIT?
Négy egyedi módja van a chili tartósításának, hogy ízlésük és erejük is megmaradjon:

Chili szárítása
Chili fagyasztása
Chili pácolása
Chili paprika tartósítása olajban


A chili jól fagyasztható, megőrizve ízét és erejét. A fagyasztás a legjobb módszer a húsos paprikák, például a Scotch Bonnets és a Habaneros eltárolásához. A chili tökéletes fagyasztása érdekében szét terítjük őket egy tálcán, hogy ne érjenek egymáshoz és így tesszük őket egy rövid időre minnél hidegebb fagyasztóba. (legjobb a “sokkolásos” fagyasztás ). Ezt követően zacskóba vagy tároló edénybe helyezzük és így tesszük a végleges helyére, a fagyasztóba.

Chili Szárítása

A chili tartósításának legnépszerűbb módja a szárítás. A paprika szárításának többféle módja van. A szakértők szerint a szárításos módszer a legjobb választás a chili paprikák esetén.

A chili szárításának legegyszerűbb módja egy szárító / aszaló használata. A húsosabb fajtájú paprikák szárítása során, mint például habanerók különösen ajánlott. Ha viszont nem áll rendelkezésre szárító gép, közvetlen napos helyre teheti őket száradni. A szárítás során biztosítani kell a megfelelő szellőzést és hőmérsékletet mindaddig míg a chilik el nem nyerik a kívánt állagot. A chili szárítása során ógyeljünk, hogy ha túl sok hő miatt a paprika túlságosan törékeny lehet, míg ha tűl nedves marad a penész kialakulásával is számolnunk kell.

A chilit készítsük elő és öblítsük le sós vízben, hogy megakadályozzák a penész kialakulását, majd a választott szárítási módszert használja. A chili szárítása után a legjobb tárolási módszer légmentesen lezárt tartályban. Egészben vagy daráléként.

Ha kérdése lenne a chili szárításával kapcsolatban, írja meg a hozzászólás résznél!

Chilik fagyasztása

A chili paprika fagyasztása szintén biztos módszer a chili frissességének és ízének megőrzésére. A chili tárolás ezzal a módszerrel remekül megoldható akár hosszű hónapokra is. A chili fagyasztása egy olyan módszer, amellyel megőrizheti a paprika eredeti ízét és erejét anélkül, hogy további eszközökre lenne szükség. A legegyszerűbb módszere, a chili hideg vízben történő megtisztítása. Ezt követően óvatosan szárítása meg egy törlőkendővel a fagyasztani kívánt chilit. Ez után tegye zárható müanyag tasakba. Felcimkézést követően fagyasztóba helyezhetjük. TIPP! Ha fagyasztásra szánja a szüretelendő chilit, még beérés elött szüretelje és fagyasza!

Egy kreatívabb módja a fagyasztásos chili tárolásnak, ha feldarabolva vagy kockázva fagyaszuk le. Akár kiporciózva több kiszerelésbe. A paprika általában nem tartja meg alakját a fagyasztási folyamat során, ezért érdemes előkészíteni őket a kívánt méretben.

Még lefagyasztható a boltban vásárolt chili paprika is, ha már nem tudja felhasználni. Ne feledje, chili paprikát gyorsan megtámadhatja a penész ha nincs megfelelően tárolva. Ügyeljen, hogy ne tegyen túlságosan sok chilit egy csomagban. Könnyebb tárolni és a későbbiekben felhasználni a fagyasztott chilit ha kisebb adagokban van.

Chili pácolás / savanyítás

A pácolás szintén kíváló módja a chili tárolásának. Biztos látta már a boltok polcán a gyönyörűen kitöltött, színes olajban uszó chiliket. Néhányan azt mondják, hogy ez egy művészeti forma és már lakás/konyha dekoráció is már. A chili pácolásának is meg van a megfelelő módszere. Pácolhatjuk olajban (olíva olaj) vagy ecetben.

A chili savanyításának legalapvetőbb módja az, ha sós vízben mossuk a chiliket. Eközben feltesszük főzni a pác levet fehérborból, almaecetből, vízből és cukorból. A páclének csak az ízlelőbimbónk és a fantáziánk szabhat határt. Ha kész a páclevünk a chilik tetején, kis tű segítségével lyukakat készítünk. Ezáltal a chilik belsejét is könnyebben átjárja a páclevünk.

A pácolás fontos része a megfelelő üvegek kiválasztása. A kilukasztott chilikkel megtöltjük az üvegeket és feltöltjük a páclevünkkel. Lezárás elött hagyja megfelelő hőmérsékletűre kihülni. Lezárást követően akár dunsztolható is. Lehűlés után legalább két hétig tárolja a lezárt üvegeket a hűtőszekrényben, mielőtt a végleges helyére tenné azokat.

Rövid idejű chili tárolás


Noha az említett módszerek kiválóan alkalmasak a chili paprika hosszú távú megőrzésére, nincs mindig szükségünk a hosszű távú tárolásra.

Természetesen a chilit is, ugyan úgy bedobhatja a hűtőszekrénybe mint más zöldségféléket.

Bármely módot is válasszuk, a chili tárolás során tegyünk megmindent a fertőzések, gombásodás és penész kialakulás ellen!

Látogass el a DevonChiliFarm Facebook oldalára és lájkolj minket!

Posted on Hozzászólás most!

Chili csokoládé szósz recept

Készítsük el a saját chili csokoládé szószunkat! A kísérletezéshez sok sikert kívánunk. Alábbiakban egy alap recept található melyet már többször is kipróbáltunk így meleg szívvel ajánljuk de előbb nézzünk meg néhány kézmúves chilis csokoládét, melyeket felhasználhatunk a saját készítésű chili szószunkhoz

Hozzávalók:

 • 35ml tejszín
 • 1 evőkanál méz
 • 1 kis kanál vaj
 •   csipet só

Olvassza össze a chili csokoládét és a tejszínt egy tálban, forró víz felett. Adja hozzá a mézet, a vajat és a csipet sót és keverje addig, amíg teljesen össze nem olvadnak.

Kiválóan alkalmas palacsintákhoz, fagylaltokhoz.

Ha már kipróbáltad a receptet vagy van egy már bevált chilis szósz recepted, kérlek oszd meg velünk a hozzászólás résznél. Köszönjük!

Látogass el a DevonChiliFarm Facebook oldalára és lájkolj minket!

Posted on Hozzászólás most!

Chilis Csokoládé Fondű / Fondant recept

Könnyedén készíthetjük el otthon a saját chilis csokoládé fondűnket. Itt egy alaprecept található amit saját kedvünkre módosíthatunk még! Sok sikert a kísérletezésekhez!

Hozzávalók:
64 g cukor
2 nagy tojás
70 g tojássárgája
125 g sózott vaj, plusz extra a kenéshez
125 g Devon Chilli Farm 70% sötét madagaszkári chili csokoládé vagy eredeti chili csokoládé
36 g sima liszt, szitálva
2 teáskanál kakaópor

Elkészítés:

A „Taste of the West Country” receptkönyv alapján

Előkészítés:
Melegítse elő a sütőt 200 ° C-ra

Készítsünk elő 4 pudingformát, az olvasztott vajjal kenjük ki majdtegyük hütőbe dermedésig. Adjunk hozzá ½ teáskanál kakaóport az egyes formákhoz, és körbeforgatva alakítsuk ki, hogy a belső rész teljesen befedje. A felesleget kiborítjuk.

Olvasszuk össze a csokoládét és a vajat. Hagyja lehűlni 10 percig.

Külön tálban verje fel a tojást, a cukrot és a sárgáját, amíg vastag, kemény habot nem kap. Tegye hozzá a lisztet, majd a lehűtött vajat és a csokoládét. Alaposan keverje össze a tésztát.
Osszuk el a formákba.

Süssük 10–12 percig, vagy amíg a teteje kéreget nem kap és a keverék el nem válik az oldalaktól. Kiszedés előtt 2 percig állni hagyjuk.

Gyümölcs sorbettel és/vagy crème fraiche-vel tálalva.

Látogass el a DevonChiliFarm Facebook oldalára és lájkolj minket!

Posted on Hozzászólás most!

Hogyan kell a chilit gondozni?

Minden, ami a chiliről szól! Van egy blogunk is, amely rendszeresen tartalmaz cikkeket a chili termesztéséről, elkészítéséről valamint tárolásáról.

A chili iránti egyre növekvő érdeklődésnek nagyon örülünk és bízunk benne, hogy megfelelő segítséget tudunk nyújtani mindazok számára, akik most merülnek el a chili világába. Kérjük, küldjön az ügyfélszolgálatnak egy e-mailt, ha chilivel kapcsolagban bármilyen kérdése lenne.

Weboldalunkon leírást talál hogy hogyan kell a chilit gondozni
Chili mag, Chili palánta, Chili aratás, Chili főzés/elkészítés

Látogass el a DevonChiliFarm Facebook oldalára és lájkolj minket!

Posted on Hozzászólás most!

ÁSZF

A devonchilifarm.hu webáruház böngészésével és használatával Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a devonchilifarm.hu használatára és szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket és annak minden pontjával egyetért!

Egyet nem értés esetén a rendszert nem használhatja!

Üzemeltetői adatok

ˇ         Cégnév: György Bódi Sole Trader

ˇ         Székhely: 512 Leagrave road, Luton. United Kingdom LU31RH        

ˇ         Szerződés nyelve: magyar

ˇ         Elérhetőség: info@devonchilifarm.hu: 

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A webáruház paprika magokat, néhány különleges növény magjait és paprika palántákat forgalmaz. A termékeknél megjelenített képek csak illusztrációk a valóságtól eltérhetnek.

A megjelenített termékek kizárólag telefonon/faxon/a webáruház szoftveren keresztül rendelhetőek meg. A házhoz-szállítás költségét nem tartalmazzák. Átvehetők házhoz-szállítással.

Áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák.

Szállítási díjak és feltételek

A megrendelt magvakat januártól decemberig folyamatosan tudjuk postázni, és a rendelés leadását követő 5-8 munkanapon belül várható a kézbesítés. A DevonChiliFarm webáruházban megvásárolt termékeket a GLS, Parcel Force vagy a DPD futárszolgálat szállítja Önnek házhoz. Szállítási díjak

Szállítás normál küldemény:

 • 1290 Ft/csomag

Expressz küldemény (elsőbbségi rendelés feldolgozás, 3-5 munkanapos szállítás):

 • 3690 Ft/csomag

A számlát és a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Regisztráció

Vásárlás kizárólag felhasználói regisztrációval lehetséges. A regisztráció előnye, hogy amennyiben legközelebb is szeretne tőlünk rendelni, adatait nem szükséges újonnan megadni, több szállítási/számlázási címet is felvehet, valamint rendelési folyamatát is nyomon követheti. A regisztrációhoz szükséges adatok: felhasználónév, jelszó, e-mail, megrendelő adatai (esetleges cégnév, vezeték, keresztnév), elérhetőségei (szállítási cím, telefon). Amennyiben a számlázási cím nem azonos a szállítási címmel, kérjük ezt az egyes rendelések feladásakor jelezze felénk, melyre egy megjegyzés mező biztosít lehetőséget.

Személyes adatait a későbbiekben a belépést követően módosíthatja.

Kérjük, pontosan adja meg elérhetőségeit, mert a hibás adatok meghiúsíthatják a kapcsolatfelvételt!

A regisztráció elküldésekor rendszerünk a megadott címre egy e-mailt küld, amelyben a regisztráció érvényesítését tartalmazó információkat kap. Erre azért van szükség, hogy elkerüljük a téves, valótlan regisztrálásokat. Az érvényesítésre 5 nap áll rendelkezésére. Ha a regisztrációját megfelelően érvényesítette az e-mailben lévő link követésével, akkor ezután már bármikor lehetősége van rendelést leadni áruházunkban. A regisztrációban szereplő adatokat később – bejelentkezés után ? az ?adataim karbantartása? menüpontban módosítani tudja. 

A már regisztrált felhasználók rendelés előtt, a fenti menűsorban található belépés szekcióban, a felhasználónév és a jelszó megadásával, majd a belépés gombra kattintva tud bejelentkezni. Ha elfelejtette a jelszavát, akkor nyomja meg az “[elfelejtettem a jelszavam]” gombot, ezután írja be a regisztrációkor megadott e-mail címét és a rendszer a regisztrált e-mail címre elküld egy vezérjelet, és egy linket. A linkre kattintva a megjelenő oldalon az elküldött vezérjelet megadva új jelszót határozhat meg fiókjához.

A regisztráció nem vesz igénybe 1 percnél több időt.

Ügyeljen az adatok pontos megadására, hogy a kiszállítás zökkenőmentesen történhessen.

A megrendelés folyamata

Áruházunkban közel 70 növény található. Sok magnak még nincs magyar neve, így az eredeti angol nevét szerepeltetjük, s mellette a szabad fordítású magyar megfelelőjét. Választékunk évente frissül. Előfordulhat, hogy egyes növényekből elfogy a készlet, ám ekkor azt kivesszük katalógusunkból. Növényeinket kategóriába soroltuk, melyekre kattintva megjelennek az alájuk besorolt fajták. Az egyes fajták egy-egy hosszabb rövidebb szöveggel ismertetjük, ill. többnyire egy képpel szemléltetjük megjelenésüket. ? A képek minden esetben csak illusztrációk, és sokszor idősebb, több éves példányokat ábrázolnak. ? Emellett megjelenítjük az egy csomag mennyiségét (idősebb tövek esetében azok korát is), ill. az egység mennyiség árát. Amennyiben palántát kíván rendelni azt a tárgyi év január hónapig lehet megtenni. Az egyes növények neveire, vagy a hozzájuk társított képekre kattintva a növény adatlapja jelenik meg, melyen a társított képet nagyobb méretben is megtekintheti, továbbá kérdést intézhet felénk az adott fajtával kapcsolatban. Ha valamelyik növényt meg szeretné rendelni, akkor az ára mellett lévő mezőbe írja be a kívánt mennyiséget, majd nyomja meg a ?kosárba rakom? gombot, vagy a mezőben az [ENTER]-t. A rendelt mennyiséget a kívánt szám beírásával, vagy a fel-le gombokkal határozhatja meg. A már megrendelt mennyiséget 0 darab rendelésével, ill. a rendelés lezárásakor, a feladása előtt törölheti. Minden kosárba rakott növény neve, és ára, ill. kosár tartalmának összértéke a baloldalon lévő ?kosár? szekcióban megjelenik.

Magvak esetében a minimumrendelés 0 Ft.

Minden növényfajtához ingyenes termesztési útmutatót mellékelünk, hogy megkönnyítsük a növények felnevelését.

1. A termék adatlapján rákattint a ?Kosárba? gombra, amikor a termék belekerül megtekintheti annak tartalmát.

2. A vásárlás további folytatásához kattintson a ?Tovább vásárolok? linkre, mellyel visszakerül az iménti termék adatlapjára.

3. Járjon el az 1-es pontban leírtak szerint minden megvásárolni kívánt termék esetében.

4. Amikor minden óhajtott terméket elhelyezett a kosarában kattintson a ?Kosár tartalma? dobozra, hogy megtekinthesse annak tartalmát vagy egyből termék belehelyezésekor is oda jut. A kosárban a termékeket törölheti, mennyiségüket módosíthatja a sorban megadott beviteli mezőbe való mennyiség megadásával, majd a ?Módosítás? gomb megnyomásával.

5. A kosárban található ?Pénztár? gombra kattintva haladhat tovább a megrendelés folyamatában. Amennyiben már regisztrált és belépett felhasználónk egyből a pénztárba az adatok ellenőrzéséhez kerül, ellenkező esetben a ?Belépés? vagy ?Regisztráció? gombra kell kattintania.

6. Ha sikerült regiszrálni/beléni, utána választhat szállító céget illetve szállítási szolgáltatást (Pl: Normál küldemény vagy Elsőbségi küldemény). Amint ez megvan a ?Tovább? gombra kattinthatunk.

7. Ha kiválasztottuk a szállítás módját a már csak a fizetési módot kell kiválasztani majd a ?Tovább? gombbal továbblépni.

6. A megrendelés leadásnak utolsó lépéseként a ?Rendelés jóváhagyása? gombra kattintson, mellyel rendelését elküldi nekünk. A gomb feletti részben küldhet nekünk üzenetet a rendelésével kapcsolatosan

7. A rendelésről a rendszer egy automatikus e-mailben tájékoztatja.

A megrendelés akkor válik élővé ha azt az ügyfélszolgálat e-mailben visszaigazolja.

A rendelést menetét bármikor megszakíthatja. Rendelése kizárólag a ?rendelés jóváhagyása? gomb megnyomásával kerül elküldésre. A véglegesítés után a rendszer automatikus visszaigazoló e-mail-t küld Önnek a regisztrációkor megadott e-mail címére.

Az esetlegesen tévesen leadott megrendeléseket mielőbb, de legkésőbb a rendelés leadását követő napon jelezze felénk az info @ devonchilifarm.hu e-mail címen, vagy a +44 7421 04873 -as telefon-, ill. faxszámon.

A megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni utánvét esetén..

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 7-tól 17 óráig történik.

A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.

Rendszerünk a megrendelésről egy automatikus levelet küld Önnek, melyben található rendelési számra hivatkozva érdeklődhet megrendelésével kapcsolatban elérhetőségeink bármelyikén, illetve nyomon követheti ha belép az oldalra regisztrációkor megadott adataival.

Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díja megrendelőt terheli, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Elállás joga

A megrendelt termék kézhez vételétől számított nyolc munkanapon belül a vevőnek joga van elállni vásárlási szándékától. Ebben az esetben a webáruház köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a vásárlónak, legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költsége is a vevőt terheli.

Jelen dokumentumban nem szabályzott kérdésekkel kapcsolatban lásd:

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletet.

Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben elállási jogával kíván élni, azt írásban, levélben vagy e-mailben teheti meg, hivatkozva a termékre és a megrendelés azonosítójára. Elállási jogát a termék kézhezvételétől számított 8 munkanapon belül teheti meg.

Postai levél útján történő elállásnál a levél postára adásának dátumát vesszük figyelme a 8 munkanap beszámításakor. A levelet lehetőleg ajánlott levélként adja fel, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A megrendelt terméket juttassa vissza cégünk címére. A visszaküldéssel felmerülő postai költségek a vásárlót terhelik. A terméket ne utánvéttel küldje vissza! Az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni, annak visszajuttatásának költsége is vevőt terheli!

A nem rendeltetésszerűen használt termékre a garancia nem vonatkozik. Illetve a nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megfizetése is vásárlót terheli. A termék visszaküldést követő harminc napon belül a termék árát a megadott számlaszámra visszautaljuk.

Adatkezelés

Az webáruház használata során rendelkezésére bocsátott személyes adatait bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem adjuk át. Ez alól kivételt jelentenek az alvállalkozónak szükségesen megadott adatok, melyek nélkül a rendelés teljesítése nem kivitelezhető, például a futárszolgálatnak átadott kiszállításhoz szükséges információk.

A webáruház böngészése során technikai információk kerülnek rögzítésre(például log fájlok formájában, melyek tartalmazzák a felhasználó ip címét, az időpontot, a meglátogatott oldal URL-jét), mely személyes azonosításra nem használható, de statisztikai célokat szolgál. A rendszer adatokat tárol a felhasználó számítógépén is úgynevezett sütik formájában (cookie). A sütik a felhasználó személyének azonosítására nem alkalmasak, és a munkamenet idején élnek.

A webáruház rendszer használatához a böngészőjében a cookie-k használatát engedélyezni szükséges, enélkül bizonyos funkciók működésképtelenek.

A megrendelt termékről számla készül, melynek tárolása a hatályos jogszabályokban előírt módon és ideig tárolásra kerül.

Adatainak törlését a rendszerből, módosítását bármikor írásban kérheti, de ettől független módon törölheti magát az esetlegesen hírlevélre feliratkozottak listájáról, anélkül hogy regisztrációja törlésre kerülne. A hírlevélről leiratkozni vagy levélben, e-mailben, vagy a hírlevelek alján található ?Leiratkozás? link segítségével is megteheti.

További információ adatvédelemről az Adatvédelmi nyilatkozatban olvasható.

Reklamáció menete

Amennyiben a vásárlása során bármilyen panasza merül fel, úgy reklamációját kérjük jelezze a fenti elérhetőségeken.

Amennyiben szolgáltatásunk során a tisztességtelen magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. Törvénybe ütköző magatartást észlel akkor panaszával a Gazdasági és Versenyhivatalhoz fordulhat (1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Tel: 472-8900)

Posted on

Szállítási feltételek

A koronavírus-járvány miatt a szállítási idő meghosszabbodott. A Magyar Posta közleményében tájékoztatást ad:

“Világszerte lelassult a postai küldeményforgalom a koronavírus-járvány miatt. Több országban korlátozásokat vezetettek be a légi és közúti közlekedésében, amely miatt a postai küldemények eljuttatása is akadályozottá vált. 2020. március 17-én Magyarország határait is lezárták a személyforgalom előtt, a döntés a közúti és légi forgalmat egyaránt érinti. ”

Magyar Posta közlemény – 2020.03.18. – Részletek

Szállítási idő:

Átlagosan 5-14 munka nap.

Szállítási mód:

Futárszolgálattal küldjük a nyomon követéssel kért megrendeléseket. Ez a legtöbb esetben a GLS futárszolgálat. Elérhető bizonyos termékeink esetén a Magyar Postával történő szállítás is. A normál levélként küldhető termék, többek közt a vetőmagok, a szárított és a porított chili paprikák.

Nyomkövetés és érték biztosítás:

Folyamatosan nyomon követhető csomagjának helye a futárszolgálat weboldalán. A nyomkövetési kódot az ügyfélszolgálat küldi meg a rendelés feldolgozása után. A csomag 18.000 Ft-ig terjedő csomagbiztosítást is tartalmaz. A normál küldemények azonosítója nem szolgál nyomkövetésre!

Szállítási díjak:

A szállítási díj a megrendelt termékek súlya alapján kerül kiszámításra. Ha a megrendelni kívánt termékeket kosárba helyezi, megtekintheti a pontos szállítási költség!

Néhány példa:

 • 5 különböző chili mag, normál küldemény (100 gramm) – 790 Ft
 • Normál küldemény 500 gramm – 1.690 Ft
 • Nyomkövetéssel 500 gramm – 2790 Ft

Ingyenes szállítás:

A szállítási díjat 25.000 Ft-os vásárlás felett átvállaljuk!

Ha további kérdése lenne, a Kapcsolat menüponton keresztül küldheti el nekünk.

Posted on

Fizetési feltételek

Webáruházunkban megtalálható termékeket PayPal számlájával, bankkártyával és (BACS) banki átutalással fizetheti ki.

PayPal: A megrendelt termékeket PayPal egyenlegéből fizetheti ki.

Bankkártya: Pénzügyi szolgáltatónak a legtöbb bankkártyát elfogadja. Pl.: MasterCard, VISA. A sikeres fizetést követően azonnal postázzuk a megrendelt termékeket.

BACS / Banki átutalás: A megrendelés elküldését követően megküldjük a banki átutaláshoz szükséges IBAN és SWIFT számlaszámunkat. Az összeg jóváírását követően postázzuk a megrendelt termékeket.