Posted on Hozzászólás most!

Chilis Csokoládé Fondű / Fondant recept

Könnyedén készíthetjük el otthon a saját chilis csokoládé fondűnket. Itt egy alaprecept található amit saját kedvünkre módosíthatunk még! Sok sikert a kísérletezésekhez!

Hozzávalók:
64 g cukor
2 nagy tojás
70 g tojássárgája
125 g sózott vaj, plusz extra a kenéshez
125 g Devon Chilli Farm 70% sötét madagaszkári chili csokoládé vagy eredeti chili csokoládé
36 g sima liszt, szitálva
2 teáskanál kakaópor

Elkészítés:

A „Taste of the West Country” receptkönyv alapján

Előkészítés:
Melegítse elő a sütőt 200 ° C-ra

Készítsünk elő 4 pudingformát, az olvasztott vajjal kenjük ki majdtegyük hütőbe dermedésig. Adjunk hozzá ½ teáskanál kakaóport az egyes formákhoz, és körbeforgatva alakítsuk ki, hogy a belső rész teljesen befedje. A felesleget kiborítjuk.

Olvasszuk össze a csokoládét és a vajat. Hagyja lehűlni 10 percig.

Külön tálban verje fel a tojást, a cukrot és a sárgáját, amíg vastag, kemény habot nem kap. Tegye hozzá a lisztet, majd a lehűtött vajat és a csokoládét. Alaposan keverje össze a tésztát.
Osszuk el a formákba.

Süssük 10–12 percig, vagy amíg a teteje kéreget nem kap és a keverék el nem válik az oldalaktól. Kiszedés előtt 2 percig állni hagyjuk.

Gyümölcs sorbettel és/vagy crème fraiche-vel tálalva.

Látogass el a DevonChiliFarm Facebook oldalára és lájkolj minket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük